به گزارش راهبرد معاصر امروز در میز اقتصاد مشوقهای اقتصادی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با حضور مسئولان در حوزه جوانی جمعیت از جمله نمایندگان مجلس، کارشناس جمعیت و مسئولان در حوزه بانک مرکزی برگزار شد.
مجری: چه مشوقهایی در حوزه مسکن برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ابلاغ شده است؟
مروتی کارشناس جمعیت: جذابترین مشوقها، زمین و مسکن است. بحث مسکن مشکل عموم است که مربوط به زمین است و متاسفانه برخی تسهیلات خوابگاههای متاهلی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
مجری: در حوزه مسکن آیا تاکنون اراضی ارائه شده است؟
کارشناس جمعیت: تخصیص زمین رایگان به خانوادههای دارای سه فرزند تنها در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ارائه میشود و هنوز در شهرهای بزرگ امکان پذیر نیست. وزارت راه و شهرسازی در حد صحبت اقداماتی کرده و دولت عزم خود را جزم کرده، اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است.
مجری: آیا قوانین وضع شده در حوزه افزایش جوانی میتواند موثر باشد؟
کارشناس جمعیت: ایران جزو سومین کشوری است که به سرعت سن سالخوردگی را افزایش داده و باید دراین زمینه مجلس قوانین را برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وضع کند.
مجری: آیا وزارت راه وشهرسازی در حوزه ارائه تسهیلات از جمله مسکن و تخصیص زمین موفق بوده است؟
نماینده مجلس: قانون حمایت از خانواده به تازگی به تصویب رسیده و وزارت راه وشهرسازی درگیر طرح جهش تولید مسکن است. در این بین شرایط قانون حمایت از جوانی جمعیت ابلاغ شده که وزارت راه وشهرسازی هم اقدام به عملیاتی کردن آنها میکند.
مجری: چه قوانینی تاکنون وضع شده و به وزارت راه وشهرسازی ابلاغ شده است؟
نماینده مجلس: ماده ۳ تامین زمین را در نظر گرفته به میزان ۲۰۰ متر و برای افرادی که دارای ۳ فرزند هستند. همچنین کاهش عوارض ساختمانی هم در نظر گرفته شده است. این قوانین در قانون جهش تولید هم در نظر گرفته شده است، اما باید اعلام کنیم که هم اکنون وزارت راه وشهرسازی آماری در حوزه جوانی و قانون جمعیت در دست ندارد، بنابراین باید آمار به این وزارتخانه ارائه شود تا به مرحله اجرایی برسد.
مجری: چرا تکالیف قانونی در حوزه مسکن تاکنون به مرحله اجرایی نرسیده است؟
نماینده مجلس: باید از مسئولان حوزه قوانین جمعیت پرسیده شود که آیا ارتباطی بین ستاد جمعیت و شورای مسکن وجود داشته است.
لاجوردی عضو شورای سیاست گذاری جمعیت: جلساتی با وزارت راه داشتهایم و هماهنگیهایی صورت گرفته است.
مجری: تاکنون در حوزه تسهیلات قوانین جمعیتی بانکها همکاری لازم را داشته اند؟
صحابی رئیس گروه بانکهای تخصصی اداره اعتبارات بانک مرکزی: به محض آنکه این قوانین تصویب شد به سیستم بانکی ابلاغ شد، اما با توجه به آنکه در آن زمان در مرحله بررسی بودجه بوده ایم برخی از متقاضیان دست نگه داشته اند تا تسهیلات بیشتری دریافت کنند.
تاکنون گزارش مشخصی از اینکه متقاضی مراجعه کرده و نتوانسته تسهیلات (قرضالحسنه فرزندآوری و مسکن) دریافت کند، نداریم. از متقاضی اعتبار سنجی میشود، اگر اعتبار کافی باشد، حتی به ضامن هم نیازی نیست و با سفته مراحل انجام خواهد شد.
مجری: آیا زیرساخت و شبکههای بانکی آماده پرداخت تسهیلات است؟
رئیس گروه بانکهای تخصصی اداره اعتبارات بانک مرکزی: بانک مرکزی تاکید کرده و به تمامی بانکها ابلاغ کرده است. پس از اعتبار سنجی این تسهیلات از طریق سفته و یا در نهایت با یک ضامن به متقاضیان پرداخت میشود./باشگاه خبرنگاران